5 tips voor Romantische vakantie

Zo maak je het romantisch

Wil je binnenkort op vakantie gaan met je partner? Het is een mooi voornemen om er een romantische vakantie van te maken. En dat is zeker goed te regelen! Van romantische bestemmingen tot romantische activiteiten: dit zijn mooie tips.

Romantische vakantiebestemming

Ga allereerst op zoek naar een romantische vakantiebestemming! Daarbij is het leuk om een beetje out of the box te denken. En neem ook zeker je persoonlijke voorkeuren mee in de keuze. Zo denken veel mensen bij een romantische plek aan Parijs, maar vergeet niet dat het een drukke en hectische plek is. Een vakantie in een rustig gebied, midden in de natuur kan daarentegen juist ook een ideale bestemming zijn om quality time door te brengen met je geliefde. Zo geniet je in Oostenrijk van glooiende bergruggen en een heleboel rust om je heen. Het is heerlijk om daar samen tijd te spenderen, bijvoorbeeld in een vakantiehuis Karinthie. Relax samen in het huisje en ga op ontdekkingstocht door te wandelen, fietsen of zwemmen bijvoorbeeld.

pexels fmaderebner 238622

Perfecte activiteiten

Er zijn veel romantische activiteiten waar je aan kunt denken gedurende je vakantie. Een van de meest voor de hand liggende activiteiten is een lange wandeling door een prachtig gebied. Zo’n wandeling is natuurlijk extra mooi bij zonsopkomst of zonsondergang. Neem lekkers mee en geniet onderweg van een picknick. Je kunt ook een boottocht organiseren en samen de zee of een meer verkennen. Of bekijk ’s avonds samen de sterren. Je kunt je partner ook verrassen door spontaan een date night te organiseren tijdens de reis. Of verras je partner met een bloemetje, liefdesbrief of ander romantisch cadeautje. Het is toch anders om zoiets op vakantie cadeau te geven.

Ultiem ontspannen

Een romantische vakantie is ook zeker een ontspannen vakantie. Boek samen een spa-dag en geniet van de sauna’s, baden en massages. Zeker als je eerder op die dag al een actieve wandeling hebt gemaakt, is dat een relaxte activiteit. Wanneer je van thermale baden en spa´s houdt, moet je zeker eens denken aan een Oostenrijk huisje huren. Ook de uitgestrekte natuur leent zich hier perfect voor de activiteiten die we hierboven ook benoemen. Juist die afwisseling maakt het zo’n succes. Een romantisch huisje, bijvoorbeeld een houten huisje met sfeervolle inrichting, maakt dit uiteraard helemaal af. 

pexels taryn elliott 4390580

Dagje thuis blijven

Als je op vakantie bent, wil je het grootste deel van de tijd natuurlijk op pad gaan. Je bent op een mooie plek van bestemming. Maar tegelijkertijd is het een aanrader om ook een dag of avond in het huisje te blijven. Kook samen jullie favoriete recept en ga daarna lang tafelen – uiteraard romantisch bij kaarslicht. Zet jullie lievelingsmuziek aan en knoop een goed gesprek aan. Juist als er verder om je heen maar weinig afleiding is, heb je echt aandacht voor elkaar. Geen zin om zelf in de keuken te staan? Dan is het ook een aanrader om bij een goed restaurant te gaan eten en hier de hele avond de tijd voor te nemen. Of laat het eten bezorgen, als dat een mogelijkheid is.

Neem de tijd

Dat brengt ons op het laatste punt: neem écht de tijd voor elkaar op de vakantie. In het dagelijks leven thuis heb je van alles te doen en vliegen de dagen voorbij. Een vakantie is nu juist het ideale moment om dat stapje terug te doen. Dat maakt de reis extra romantisch! Voel je dus ook niet verplicht om alle toeristische trekpleisters af te gaan, maar strijk net zo goed urenlang neer op een terras met je partner of relax samen de hele dag in een hangmat. Zo kom je weer met elkaar in verbinding – en dat is een prachtig uitgangspunt van een vakantie samen.

Het is fijn om met je partner romantische momenten te beleven. Verschillende onderdelen maken het mogelijk, maar het gaat er vooral om dat jullie de volledige aandacht voor elkaar hebben. En geniet na afloop natuurlijk ook nog van de reis. Bekijk bijvoorbeeld nog regelmatig de foto’s samen, die je daar hebt gemaakt!

(bron foto's: Pexels.com en Interhome)

pexels rachel claire 4577191

*Dit artikel is een advertorial

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in