Van festival tot restaurant
Misschien kende je de kleurrijke ‘Bollyfoods’-foodtruck van eigenaren Geertje en Mathew al. Bollyfoods is de afgelopen jaren namelijk te vinden geweest op verschillende festivals door het hele land; van de vierdaagse feesten tot Lowlands. Zodra de Corona-crisis achter de rug is, kun je op je favoriete festival of feest dus weer afgaan op de heerlijke Indiase geuren. Vanuit de truck worden verschillende Indiase specialiteiten geserveerd. Wellicht heb je al eens een samosa (een driehoekig, knapperig gevuld deeggebakje) besteld bij deze foodtruck of krijg je daar door het lezen van deze blog ontzettend veel zin in…
Niet getreurd! Ook in deze ‘gekke tijden’ kun je een bezoekje brengen aan Bollyfoods. Want laat die vrolijk gekleurde foodtruck nou sinds deze winter ook een eigen restaurant hebben in Nijmegen-Oost, mét terras. Vanwege de Corona-maatregelen is momenteel alleen het terras geopend en enkele tafeltjes binnen beschikbaar. Maar alle gerechten van de speciale dag- en avondkaart zijn ook mogelijk als take away op de vrijdag en zaterdag, én zondagmiddag. Zo waan je je deze zomer toch nog een beetje in India! Enne, fingers crossed dat ook snel het restaurant weer zijn deuren kan openen. Dan kun je, net zoals wij begin maart deden, proeven van al dat lekkers.
Liefde voor de Indiasa keuken
Wanneer je een blik werpt op de menukaart, is het lastig kiezen. Ga je voor de Butter Chicken (favoriet onder de Bollyfoods-klanten, dit gerecht wordt zelfs als nagerecht gekozen!) of ga je voor Paneer Tikka (de favo keus van eigenaresse Geertje)? Óf ga je gewoon allebei?! Ook heeft Bollyfoods het toffe concept ‘shared dining’. Wij bezochten Bollyfoods met z’n tweeën en genoten van de verschillende curry’s, prawans masala en bijgerechten als de Bombay Potato (Indiaas gemarineerde en gebakken krieltjes) en de Indiase seizoensgroenten. Tip: houd een plekje over voor het toetje! De gerechten worden gemaakt door Mathew, eigenaar en man van mede-eigenaar Geertje. Mathew komt oorspronkelijk uit Kerala, Zuid-India. Voor de liefde (Geertje) is Mathew naar Nederland gekomen. Lucky us, want daardoor kunnen wij ons wanen in een stukje India. Dat Mathew passie heeft voor eten en koken is duidelijk. Samen met Geertje heeft hij de missie om de kleurrijke en volle smaken van de Indiase keuken over te brengen in de vorm van traditionele én moderne gerechten.
Bollygoods
Geertje heeft veel mooie herinneringen aan haar tijd in India en dat zie je terug op de kaart. Niet alleen het eten is anders dan de Hollandse pot, ook de drankjes hebben een Indiaas tintje. Kingfisher pilsener is bijvoorbeeld het bier dat Geertje doet denken aan het strand in India. Maar ook de koffie en thee hebben Indiase invloeden. De koffie is namelijk gemaakt van Indiase bonen uit Hoysala en de thee van het biologische Indiase merk Tulsi. Wil je ook een stukje India in huis halen? Kan ook gewoon; in het restaurant zijn ‘bollygoods’ te koop. Naast koffie en thee kun je onder andere shoppen voor Indiase tassen, bindi’s en servies.
Laatste nieuws
Zeker in deze tijden zou je graag een glazen bol hebben, zodat je weet wanneer alles weer ‘normaal’ is. Helaas heb ik die gave niet en dus is het enige dat ik kan doen, je verwijzen naar de website van Bollyfoods; www.bollyfoods.nl/restaurant. Hier vindt je het laatste nieuws, de juiste openingstijden en het huidige menu. Kun je ze ook alvast reserveren voor op jouw bruiloft of bedrijfsfeestje! Get curried away!
Meer hotspots in Nijmegen? Lees mijn blog over Nijmegen