Culinaire hoogstandjes
Op mijn versierde bord verschijnen culinaire gerechtjes die nog lekkerder smaken dan ze klinken! De menukaart van Restaurant Van Aken is elke week weer anders en dat maakt het een restaurant dat nooit verveelt. Geïnspireerd door het seizoen en met regionale en lokale producten wordt er elke week weer iets nieuws op tafel gezet. Je kan kiezen uit twee voor- hoofd- en nagerechten. Ik ben altijd dol op een menukaart met een paar toppers (en geen eindeloze lijst van allerlei gerechtjes), dat betekent verser dan vers. Natuurlijk is het altijd mogelijk om dieetwensen door te geven aan de koks. Wij genieten van een torentje van vitello tonnato en rivierkreeft met gamba in een discojasje (zoooo lekker) en de gebakken kabeljauw met champagne risotto is ook al zo'n succes. Bijzondere, smaakvolle gerechten die ook nog eens een genot zijn voor het oog én de maag. Jammie. Restaurant van Aken is iedere vrijdag- en zaterdagavond open voor diner. De rest van de week, ook op zondag, is het restaurant geopend voor lunch en een borrel! In de zomermaanden kan je overigens ook plaatsnemen op het terras! (onderstaande foto: Werkwarenhuis)
Swingende club
Voetjes van de vloer en dansen tot in de late uurtjes. In de weekenden verandert restaurant Van Aken in een bijzondere club met swingende DJ's, een glimmende discobal en een grote dansvloer. Van Aken heeft zijn eigen huis-DJ's die je in de partymood brengen. Elke zaterdag kan je dansen op de beats van DJ Iris Rijskamp, DJ Willy en Wonka, DJ Peter Hagel, Topomonti en nog veel meer bekende Bossche namen. Een avond met disco, house, electro en funk. Aan de lange bar bestel je een drankje terwijl je geniet van de toegankelijke muziek. Ook worden er regelmatig toffe evenementen en exposities georganiseerd. Kijk eens op de agenda van het Werkwarenhuis voor de laatste programmering.
Werkwarenhuis & Social Label
Van 'niets iets maken' is het motto van het Werkwarenhuis. Deze creatieve conceptstore opende in 2015 haar deuren. Initatiefnemers zijn Simone Kramer van C-Mone en Petra Janssen van Studio Boot. Studio Boot kan je wellicht ook van het Mariapaviljoen, Buurt en Ding Dong. In de oude fabrieken en hallen van de Tramkade worden nieuwe concepten bedacht en gemaakt. Eten, drinken en winkelen in een roze winkel tussen de sociaal duurzame designcollectie van 'Social Label'. Social Label biedt via designproducten mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een podium en uitdagend werk. Deze producten kan je kopen in de Designshop, maar je vindt ze ook in het restaurant! De unieke borden van restaurant Van Aken vertellen allemaal een verhaal dankzij de creatieve 'tattoos'. Mensen kunnen werkervaring opdoen bij het Werkwarenhuis als gastvrouw- of heer in de winkel of als ondersteunend personeel in het restaurant.
Social Label Design Shop
Meer inspiratie voor een dagje Den Bosch? Lees mijn blog!
Kiekjes van overdag
's Avonds kleur alles roze in het Werkwarenhuis, maar overdag niet minder! Ik bezocht restaurant Van Aken tijdens de donkere decemberdagen en toen was het al donker buiten (en heerlijk warm binnen!). Ben je benieuwd hoe het restaurant er overdag uitziet? Ik heb een paar kiekjes voor je van het Werkwarenhuis, maar deze zijn dus niet door mijzelf gemaakt (hoewel ik zeker een keer ga terugkomen voor een fijne lunch!)